Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Okoskönyv Blog

Kedves Olvasó!

Nagyszerű, hogy idekattintottál!:-)

Ha szereted a könyveket, szeretsz angolul olvasni, szeretnéd, ha gyermeked természetesnek venné, hogy angol könyveket olvas, angolul mesélsz neki, akkor itt a helyed! Sok érdekes olvasnivalót és hasznos tanácsot találsz a blogban. Angol könyvekről, olvasásról, angolul tanulásról, érdekességekről. 

Jó szórakozást!

Nyelvi szint tájékoztató

Nyelvi szint tájékoztató

2022. 07. 27. 13:19:40 Steierlein Ágnes

Kedves Olvasónk!

Anglul tanulsz?:-) Ez nagyon klassz! De, vajon milyen szinten tartasz? Milyen könyvet válassz? Ha még nincs nyelvvizsgád, nehéz ezt eldönteni. 

Ez a leírás azonban segít számodra abban, hogy megtudd, milyen szintű az angol nyelvtudásod. Az alábbi leírás a KER (Közös Európai Referenciakeret) - angolul CEFR (Common Europeran Framework of Reference for Languages) meghatározása, amely Európában, így Magyarországon is a legelfogadottabb és legelismertebb nyelvi szintbesorolás. Ez alapján kérnek felvételihez, diplomához, munkavállaláshoz tudásszintet igazoló dokumentumot a diákoktól, munkavállalóktól. 

Az alábbiakban megtudhatod, mit takar egy A1, A2, B1, B2, C1, C2 szintű angol vagy más idegennyelv tudás.

Mi az az Okoskönyv?

Mi az az Okoskönyv?

2020. 12. 13. 23:24:01

 

A könyvek eleve „okosak”, hiszen tele vannak információval, tudással és élménnyel. Elvarázsolnak minket egy másik világba: egy történetbe, egy korba, egy vidám eseménybe, vagy éppen elsöprő érzelmeket élhetünk át, elgondolkoztatnak, fejtörésre bírnak, megmosolyogtatnak minket.

10 dolog, amiben fejleszti gyermekedet a kirakójáték

10 dolog, amiben fejleszti gyermekedet a kirakójáték

2020. 12. 01. 09:48:56

 

Manapság kevés hobbit űzünk képernyő- vagy technológiamentesen. Szerencsére az olvasás egy ezek közül a kivételek közül – és bizony a puzzle is ilyen. Az 1700-as évek óta léteznek kirakós játékok –  nem véletlenül